Γλυκόβρυση Λακωνίας
Greece, Λακωνία, Γλυκόβρυση.
Γλυκόβρυση Λακωνίας

Ακίνητο

Περιγραφή

Εμβαδόν

Eπιτρεπόμενη Δόμηση

(βάσει της επενδυτικής πρότασης)

Υφιστάμενες υπόδομές

Επενδυτική Πρόταση

Τοποθεσία

Γλυκόβρυση Λακωνίας

Παραθαλάσσια Έκταση, κατάλληλη προς Τουριστική Αξιοποίηση

562.000 τ.μ.

48.200 τ.μ.

Αλιευτικό Καταφύγιο

Τουρισμός, Παραθερισμός, Θεματικό Πάρκο με θέμα την αρχαία Σπάρτη

Στον Λακωνικό Κόλπο, ανατολικά του ποταμού Ευρώτα

Τοποθεσία

Το παρουσιαζόμενο ακίνητο βρίσκεται στην παραλία του Λακωνικού κόλπου, ανατολικά των εκβολών του ποταμού Ευρώτα, δυτικά των Μολάων και της επαρχιακής οδού Κάτω Γλυκόβρυση – Κοκκινιά. Το ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή σήμερα εκτός σχεδίου πόλεως με φυσική ομορφιά. 

Στον χάρτη διακρίνονται οι ισοχρονικές καμπύλες οδικής μετακίνησης της μισής ώρας, της μίας ώρας, των 90 λεπτών και των δύο ωρών με αφετηρία το ακίνητο.

Περιγραφή Ακινήτου

Το ακίνητο αποτελείται από δύο ξεχωριστές ιδιοκτησίες, την παραθαλάσσια ΑΒΚ 379, συνολικού εμβαδού 562.135,33 τ.μ. (δηλαδή περίπου 562 στρεμμάτων), και την ΑΒΚ 380, στα βόρεια της πρώτης και διαχωριζόμενη από κοινόχρηστη αγροτική οδό, με συνολικό εμβαδόν 50.630,00 τ.μ.

Διοικητική Υπαγωγή και Αρμόδιοι Φορείς

Ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Έλους, του Δήμου Ευρώτα, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Ως προς φορείς, αναφέρεται στο Δασαρχείο Μολάων, στην Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Σπάρτης και στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας  Λακωνίας.

Προβλέπεται πολύπλευρη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καταστεί πιο πρόσφορο σε κάθε είδους αναπτυξιακή επένδυση.

Υποδομές

Η Γλυκόβρυση εξυπηρετείται από επαρκές επαρχιακό δίκτυο, μέτριου κυκλοφορικού φόρτου, το οποίο προβλέπεται να αναβαθμιστεί από την Περιφέρεια.  Οδικά, απέχει 55 λεπτά από την Σπάρτη, πρωτεύουσα της Λακωνίας, και 40 λεπτά από το Γύθειο, το μεγαλύτερο κοντινό παραλιακό θέρετρο.

Από την Αθήνα και το Διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ακίνητα έχει τρεις ώρες οδική απόσταση. Επιπλέον είναι προσβάσιμο από την Καλαμάτα και το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» με οδική απόσταση μιάμισης ώρας. Υπάρχει επίσης ένα ανενεργό αεροδρόμιο στη Σπάρτη.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα αλιευτικό καταφύγιο το οποίο το καθιστά προσβάσιμο δια θαλάσσης από μικρά ιδιωτικά σκάφη. Επιπρόσθετα υφίστανται δύο πλήρως εξοπλισμένες μαρίνες στην Μονεμβασιά Λακωνίας και την Πύλο Μεσσηνίας. Το κοντινότερο εμπορικό λιμάνι είναι αυτό της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί και προορισμό κρουαζιέρας.

Η Πελοπόννησος διαθέτει ένα εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο σήμερα είναι ανενεργό. Η επανενεργοποίησή του, ωστόσο, βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα της δημόσιας συζήτησης προκειμένου η Ανατολική Πελοπόννησος να επανασυνδεθεί με την Αθήνα και την Κεντρική Ελλάδα.

Το ακίνητο δεν εξυπηρετείται άμεσα από δίκτυο ενέργειας η τηλεφωνίας (θα χρειαστεί επέκτασή τους). Επίσης δεν εξυπηρετείται από Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (οι δύο κοντινότερες είναι στο Γύθειο, δυτικά, και στη Μονεμβασιά, βόρεια). Τέλος, όσον αφορά στην αποκομιδή απορριμάτων, το δίκτυο της Περιφέρειας βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης μέσω ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 170 εκ ευρώ.

Η περιοχή καλύπτεται από 3 Κέντρα Υγείας και 2 Μονάδες του Γενικού Νοσοκομίου Λακωνίας, 3 φαρμακεία και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις Υγείας.  Επίσης διαθέτει πυκνό δίκτυο τραπεζών και ταχυδρομείου.

Κλίμα

Το κλίμα είναι μεσογειακό, ζεστό και λίγο υγρό αλλά τους θερινούς μήνες παρατηρείται ελαφρά ξηρασία.  Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνεται από 23,3οC έως 25,8οC το καλοκαίρι με 9-11 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα και από 10,9οC έως 12,7οC κατά τη χειμερινή περίοδο με 3-6 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα.

Μνημεία και Άλλοι Χώροι για Επίσκεψη

Κοντά στη Γλυκόβρυση βρίσκεται ο αρχαιολογικός λόφος Γουλά και το προϊστορικό οχυρό Στεφάνι.  Λίγο μακρύτερα, ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Κωνσταντίνου, η περιοχή Γεραντωνία, το Ιερό του Αμύκλαιου και ο λόφος Κουφόβουνο, και, ακόμα μακρύτερα, το αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης.

Η γραφική Ελαφόνησος και, μακρύτερα, το σπήλαιο Καστανιάς στα νοτιοανατολικά, η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στα βόρεια και ο Μυστράς με το κάστρο του στο λόφο στα βορειοδυτικά είναι τρεις μοναδικοί προορισμοί σε μικρή απόσταση. Το Γύθειο στα δυτικά προσφέρει έντονη τουριστική ζωή. Τα χωριά της Μάνης (λακωνικής και μεσσηνιακής), δυτικά και νότια του Γυθείου, είναι πολύ γραφικά επίσης και η διαδρομή Σπάρτη – Καλαμάτα στις πλαγιές του Ταϋγέτου εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Πέραν της δικής της παραλίας, η περιοχή έχει την τύχη να βρίσκεται στο Λακωνικό Κόλπο που είναι γνωστός για τις πολλές του όμορφες παραλίες.

Όλα αυτά ωθούν την τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας με ένα πλήθος ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων και χώρων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επενδυτική Πρόταση

Η κυρίως επενδυτική πρόταση αφορά ιδανικά σε πλήρες πεντάστερο συγκρότημα με ξενοδοχείο,  παραθεριστικά οικήματα και ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Το προτεινόμενο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 562.135,33 τ.μ., μπορεί να δώσει 48.200 τ.μ. μέγιστης δυνατής δόμησης, με βέλτιστη κατανομή: ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων και ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις 25.680 τ.μ. (ελάχιστο) και παραθεριστική κατοικία 19.280 τ.μ. (μέγιστο).

Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει κλασσικό τουρισμό ήλιου-θάλασσας σε συνδυασμό με τουρισμό θαλάσσιων σπορ, τουρισμό φύσης και πολιτιστικό-περιηγητικό τουρισμό.  Εναλλακτικά, μπορεί να προστεθεί ένας θεματικός/βιωματικός χώρος επικεντρωμένος στην Αρχαία Σπάρτη και στην πολεμική τέχνη με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη – πιθανώς, αναπαραστάσεις μαχών θα τραβήξουν κοινό από τους φανατικούς του είδους.  Ως μία άλλη εναλλακτική, θα μπορούσε το ακίνητο της Λυκόβρυσης να συνδυαστεί σε ένα ‘πακέτο’ με το ανενεργό αεροδρόμιο στο Λευκόχωμα της Σπάρτης (ή και άλλα δημόσια ακίνητα), δημιουργώντας μία ευρύτερη επενδυτική πρόταση η οποία να αναπτύσσει μία δικιά της αλληλοϋποστηριζόμενη δυναμική.

ΑΒΚ 379
Ιδιοκτησία: Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ
Φορέας Διαχείρισης: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ

ΑΒΚ 380
Ιδιοκτησία: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ
Φορέας Διαχείρισης: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ

No reviews for house

Σχετικά ακίνητα

 
Please past text to modal