Κόρινθος
Ελλάδα, Κόρινθος.
Κόρινθος

Ακίνητο

Περιγραφή

Εμβαδόν

Eπιτρεπόμενη Δόμηση

(βάσει της επενδυτικής πρότασης)

Υφιστάμενες υπόδομές

Επενδυτική Ταυτότητα

Κοντά σε

Κόρινθος

Έκταση (πρώην στρατόπεδο) στα όρια της πόλης της Κορίνθου, δίπλα από τον Σταθμό του Προαστιακού, κατάλληλη προς Αξιοποίηση

298.000 τ.μ.

60.000 τ.μ.

Πρώην Στρατόπεδο Κατοικία, Παραθεριστική Κατοικία και Πάρκο Πόλης Σταθμός Προαστιακού Σιδηρόδρομου (300μ) & Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (50μ)

Τοποθεσία

Το ακίνητο, το πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού ή Στρατόπεδο Αντ/ρχου Καλογερογιάννη, βρίσκεται νότια της πόλης της Κορίνθου (1200 μέτρα από το κέντρο της), επί της Νέας Εθνικής Κορίνθου – Πατρών, ανατολικά της Εθνικής Κόρινθος - Άργος και βόρεια της Ολυμπίας Οδού στο ύψος του σταθμού του Προαστιακού. H θέση είναι προνομιακή σχετικά με την πρόσβαση σε αυτό και την εγγύτητα σε οδικούς άξονες και τον σιδηρόδρομο σταθμό, ενώ το λιμάνι της Κορίνθου το οποίο περιλαμβάνει και αλιευτικό καταφύγιο βρίσκονται σε απόσταση 1,8χλμ.

Στον χάρτη διακρίνονται οι ισοχρονικές καμπύλες οδικής μετακίνησης της μισής ώρας, της μίας ώρας, των 90 λεπτών και των δύο ωρών με αφετηρία το ακίνητο.

Περιγραφή ακινήτου

Το συνολικό εμβαδόν του είναι 298.028 τ.μ. και έχει ορθογώνιο σχήμα με επίπεδη επιφάνεια. Ως πρώην στρατόπεδο, είναι πλήρως περιτοιχισμένο και περιφραγμένο (με την είσοδο στη δυτική του πλευρά) και περιλαμβάνει πλήθος κτιριακών εγκαταστάσεων, γραφειακών χώρων, στρατιωτικών θαλάμων και χώρων εστίασης

Διοικητική Υπαγωγή και Αρμόδιοι Φορείς

Ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.  Αναφέρεται στο Δασαρχείο Κορίνθου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Κορινθίων και στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Κορινθίας, υπαγόμενο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου με έδρα την Πάτρα.

Υποδομές

Το ακίνητο είναι πλήρως προσβάσιμο με όλα τα μέσα μεταφοράς. Εξυπηρετείται από σύγχρονο οδικό δίκτυο τόσο από τα Βόρεια όσο και από το Νότο. Η Νέα και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών εξυπηρετούν τον κύριο όγκο των επισκεπτών και διερχομένων, ελλήνων και ξένων, και δευτερευόντως η Εθνική Οδός Κορίνθου – Τριπόλεως και η Εθνική Οδός Κορίνθου - Ἀργους συμπληρώνουν τους βασικούς άξονες του οδικού πλέγματος.  Το ακίνητο βρίσκεται συνορεύει με τον κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών και της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τριπόλεως ενώ η Εθνική Οδός Κορίνθου – Άργους και η επαρχιακή οδός Κορίνθου – Λουτρών Ωραίας Ελένης περνούν πολύ κοντά στα δυτικά.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει την πόλη και το ακίνητο με την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα βορειοανατολικά μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου.  Μελετώνται και πιθανότητες διεύρυνσης του δικτύου με επανενεργοποίηση της γραμμής Κορίνθου – Ναυπλίου και την κατασκευή της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.  Ο σταθμός της Κορίνθου απέχει 1200 μέτρα από το ακίνητο.

Ως προς την αεροπορική σύνδεση χρησιμοποιείται το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το οποίο, όπως προαναφέρθηκε υπάρχει πολύ καλή οδική και σιδηροδρομική σύνδεση. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης, για το οποίο η πιθανότητα μετατροπής του από στρατιωτικό σε πολιτικό βρίσκεται υπό συζήτηση, έχει μεγαλύτερη εγγύτητα στο ακίνητο καθώς βρίσκεται σε οδική απόσταση σαράντα πέντε λεπτών.  .

Η θαλάσσια πρόσβαση διασφαλίζεται από το λιμάνι της Κορίνθου, που βρισκεται στη δυτική έξοδο της ομώνυμης Διώρυγας. Αν και κυρίως εμπορικής φύσης, έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια αύξηση στις επισκέψεις κρουαζιεροπλοίων.  Συμπληρωματικά εξυπηρετείται από το λιμάνι του Πειραιά στα ανατολικά, της Καλαμάτας στα νοτιοδυτικά, του Ναυπλίου στα νότια-νοτιοανατολικά και του Γυθείου στα νότια και, φυσικά, από το λιμάνι της Πάτρας στα δυτικά, όσον αφορά στην Ιταλία και στη δυτική/κεντρική Ευρώπη.  Μελετάται και η κατασκευή μαρίνας.

Ως αστικό ακίνητο, έχει πλήρη παροχή ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας και αποχέτευσης και συνδέεται με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κορίνθου-Λουτρακίου.

Η πόλη της Κορίνθου και το ακίνητο θα ωφεληθούν από το μελλοντικό δίκτυο φυσικού αερίου Άγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη.

Το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμάτων της Περιφέρειας βρίσκεται υπό αναδιοργάνωση και η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την άνοιξη του 2018.

Κλίμα

Το κλίμα είναι μεσογειακό, θερμό με σχετικά ξηρά καλοκαίρια και θερμούς χειμώνες.  Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνεται από 24,8οC έως 27,2οC το καλοκαίρι με 9-12 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα και από 10,2οC έως 11,7οC κατά τη χειμερινή περίοδο με 3-6ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα.

Μνημεία και Άλλοι Χώροι για Επίσκεψη

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Κορίνθου, με την εντυπωσιακή ρωμαϊκή αγορά, την οδό Λεχαίου και το Ιερό του Απόλλωνα, η ακρόπολη της Ακροκορίνθου, η Βασιλική του Κρανείου και το Ασκληπιείο, το λιμάνι του Λέχαιου στον Κορινθιακό με τη βασιλική του βρίσκονται σε οδική απόσταση μισής ώρας.

Το Ναύπλιο, η Τίρυνθα, η Επίδαυρος με το υπέροχο Θέατρό της, το Ασκληπειίο και οι Μυκήνες με την ακρόπολη και τους θολωτούς τάφους είναι τα κυριότερα αξιοθέατα πρός τα νότια ενώ το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο και τα Καλάβρυτα με το Μνημείο της Εκτέλεσης, το χιονοδρομικό κέντρο και τις Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας ξεχωρίζουν από τα αξιόλογα αξιοθέατα προς τα δυτικά.  Προς τα βόρεια, η Διώρυγα, το Λουτράκι και το Ηραίο αποτελούν αξιοθέατα σε πολύ κοντινή απόσταση.

Επενδυτική Πρόταση

Η πρόταση αφορά την κατασκευή περιτειχισμένων πολυτελών κατοικιών ή παραθεριστικού χωριού / ξενοδοχείου για προνομιούχους ενοίκους, συνοδευόμενη από κατασκευή κοινόχρηστου πάρκου.

Μπορούν να οικοδομηθούν μέχρι 60000τ.μ. τα οποία μπορούν να περιλάβουν και αθλητικές εγκαταστάσεις, σπά και χώρους εστιάσης & αναψυχής.  Εύκολα θα μπορούσε να συμπεριλάβει και άλλες δραστηριότητες όπως συνεδριακός τουρισμός. Το ανακαινισμένο τείχος του πρώην στρατοπέδου θα προσφέρει περιορισμένη πρόσβαση των έξω και αίσθηση αυξημένης ασφάλειας και ιδιωτικότητας ενώ η γειτνίαση με το σιδηρόδρομο και τους κύριους οδικούς άξονες προσφέρουν εύκολη μετακίνηση προς όλα τα σημεία και την ίδια την Αθήνα.

Οι δύο εναλλακτικές  για τους ωφελούμενους, είτε κατόχων χρυσής βίζας είτε άλλων εύπορων παραθεριστών/συνταξιούχων, δίνει ξεχωριστές παραμέτρους που καλύπτονται και στις δύο περιπτώσεις.

Η επενδυτική πρόταση της Κορίνθου απευθύνεται σε tour operators, επενδυτικά fund με παρουσία και εμπειρία στο χώρο των τουριστικών αξιοποιήσεων, ή συγκεκριμένες εταιρείες που ασχολούνται με την απόκτηση υπηκοότητας ή βίζας λόγω μακροχρόνιας μεγάλης επένδυσης.

Ιδιοκτησία: Ταμείο Εθνικής Άμυνας
Φορέας Διαχείρισης: Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

No reviews for house

Σχετικά ακίνητα

 
Please past text to modal