Ξενία Βυτίνας
Ελλάδα, Αρκαδία, Βυτίνα.
Ξενία Βυτίνας

Ακίνητο

Περιγραφή

Εμβαδόν

Eπιτρεπόμενη Δόμηση

(βάσει της επενδυτικής πρότασης)

Υφιστάμενες υπόδομές

Επενδυτική Πρόταση

Κοντά σε

Ξενία Βυτίνας

Ορεινή Τοποθεσία, Πρώην Ξενοδοχείο Ξενία. Χρήζει ριζικής ανακαίνισης. Δυνατότητα επέκτασης της υφιστάμενης μονάδας.

37.500 τ.μ.

έως 3.905 τ.μ.

Ανενεργή Ξενοδοχειακή Εγκατάσταση 1.223τ.μ. - Κηρυγμένο Νεότερο Μνημείο

(Αρχικτέκτων: Άρης Κωνστναντινίδης)

Ξενοδοχείο και Παραθεριστική Κατοικία

Προπονητικός Τουρισμός

Χωριό Βυτίνα, Δάσος

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Γορτυνίας της Αρκαδίας, η οποία αποτελεί ένα σύμπλεγμα ιστορικών και γραφικών χωριών όπως η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, το Λεβίδι, το Βαλτετσίνικο και η Βυτίνα σε έναν τόπο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στο όρος Μαίναλο.

Το ακίνητο είναι το ξενοδοχείο «Ξενία Βυτίνας» στη θέση «Καμπέα» ή «Καμίνια» της πρώην Κοινότητας Κάτω Μαγουλιάνας Βυτίνας. Η Βυτίνα είναι ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός του Δήμου Γορτυνίας, σε υψόμετρο 1.000.000.Η περιοχή έχει τουριστικό χαρακτήρα καθώς επωφελείται από την εξαιρετική γεωγραφική της θέση, ευρισκόμενη στις παρυφές πυκνού δάσους ελάτων και βελανιδιών.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, σε απόσταση 16χλμ από το ακίνητο, αποτελεί ένα από τα 2 κέντρα σε λειτουργία στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Μονοπάτι του Μαινάλου εκτείνεται σε μήκος 75 χλμ., και τα 8 τμήματά του. Είναι το πρώτο στην Ελλάδα που πληρεί πλήρως τα πλαίσια που ορίζει το πρότυπο που έθεσε η European Ramblers Association (ERA). Κοντά στον Λούσιο ποταμό και το μικρό φαράγγι του μπορούν να συγκινήσει με τα μαγευτικά τοπία και τη φυσική ομορφιά του ακόμη και τους πλέον φανατικούς λάτρεις της πόλης. Ο ποταμός Λάδωνας με το φαράγγι των 55 μέτρων βρίσκεται επίσης μικρή απόσταση.

Στον χάρτη διακρίνονται οι ισοχρονικές καμπύλες οδικής μετακίνησης της μισής ώρας, της μίας ώρας, των 90 λεπτών και των δύο ωρών με αφετηρία το ακίνητο.

Περιγραφή ακινήτου

Το οικόπεδο έχει συνολικό εμβαδόν 37.534,00 τ.μ. από τα οποία έκταση συνολικού εμβαδού 18.011,56 τ.μ. έχουν χαρακτηριστεί δασικά.  Το ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε δύο διακριτά κτίσματα στο επικλινές τμήμα του οικοπέδου με πρόσωπο προς την Παλαιά Εθνική/Παρακαμπτήριο· το ένα κτήριο, διώροφο πλακοσκεπές και ορθογώνιου σχήματος φιλοξενεί τα δωμάτια των επισκεπτών, ενώ το δεύτερο, σχήματος Π και κεραμοσκεπές, στεγάζει όλους τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου και τα δωμάτια του προσωπικού.  Η δόμηση καλύπτει έκταση 1.223,00 τ.μ. αλλά σε πολλά επίπεδα λόγω των ορόφων.

Όλο το συγκρότημα έχει χαρακηριστεί παραδοσιακό διατηρητέο λόγω της εξαίρετης αρχιτεκτονικής του.  Η συνολική δυναμικότητα του Ξενία είναι 20 δωματίων ή 40 κλινών.

Το ακίνητο έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 2.681,49 τ.μ.

Διοικητική Υπαγωγή και Αρμόδιοι Φορείς

Ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Βυτίνας, του Δήμου Γορτυνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.  Αναφέρεται στο Δασαρχείο Βυτίνας, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Γορτυνίας και στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Αρκαδίας, υπαγόμενο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου με έδρα την Πάτρα.

Υποδομές

Η κυρία οδική πρόσβαση προς το ακίνητο γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας και της Βυτίνας. Η περιοχή του ακινήτου συνορεύει βόρεια με την Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης-Πύργου (νυν παρακαμπτήριος), με συνολικό μήκος προσώπου 105,68μ. Η πρόσβαση προς Βυτίνα γίνεται από την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως μέσω της σήραγγας Αρτεμισίου. Τόσο οι δύο κύριοι αυτοί οδικοί άξονες όσο και όσοι άλλοι συμβάλλουν στην κυκλοφορία σε αυτούς είναι σε ικανοποιητική κατάσταση.

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση 189χλμ από την Αθήνα (οδική απόσταση 2ωρών και 17 λεπτών) και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε απόσταση 138χλμ από το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας (οδικής απόσταση 1ώρας και 37 λεπτών). Σε μεγαλύτερη εγγύτητα στο ακίνητο βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να μετατραπεί σε πολιτικό.

Λόγω της κεντρικής της θέσης στον ορεινό όγκο της Πελοποννήσου, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα κοντινό λιμάνι και έτσι η Βυτίνα εξυπηρετείται κυρίως από το Ναύπλιο στα ανατολικά και δευτερευόντως από την Πάτρα στα βορειοδυτικά και, φυσικά, τον Πειραιά στα βορειοανατολικά.

Επίσης, η περιοχή δεν εξυπηρετείται άμεσα από σιδηρόδρομο καθώς ο βολικότερος σταθμός είναι στην Κόρινθο (αρκετά μακριά με αυτοκίνητο ή λεωφορείο).  Η επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο θα βοηθούσε αρκετά και ακόμα περισσότερο θα βοηθούσε η μελλοντική κατασκευή της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης.

Η περιοχή ηλεκτροδοτείται κανονικά και η τηλεφωνία καλύπτεται από το Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας.  Η περιοχή του ακινήτου διαθέτει δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και δεν εξυπηρετείται από Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Κρανιδίου. Το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων της Περιφέρειας, ωστόσο, βρίσκεται υπό αναδιοργάνωση και η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την άνοιξη του 2018.

Κλίμα

Το κλίμα είναι ορεινό με μετρίως θερμά και μάλλον ξηρά καλοκαίρια και σχετικά ψυχρούς χειμώνες με αρκετές βροχές και χιονoπτώσεις.  Το κλίμα είναι ορεινό με ήπια και ξηρά καλοκαίρια, σχετικά ψυχρούς χειμώνες με βροχοπτώσεις και χιόνι. Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνεται από 22οC έως 24οC το καλοκαίρι με 11 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα και από 0,9οC έως 2,8οC κατά τη χειμερινή περίοδο με 5 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα.

Μνημεία και Άλλοι Χώροι για Επίσκεψη

Στη Βυτίνα μπορεί να περπατήσει κανείς στο δενδροσκέπαστο δρομάκι «ο δρόμος της Αγάπης», να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη της, το Λαογραφικό μουσείο, το Λατομείο με το μαύρο μάρμαρο, να θαυμάσει την τοπική ξυλοτεχνία και να απολαύσει τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, μέλι, βότανα, καρύδια, όσπρια.

Τα ιστορικά μοναστήρια της Κερνίτσας και των Αγ. Θεοδώρων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως και η πηγή στην Παυσανία.  Οι δύο ποταμοί της περιοχής, ο Λούσιος και ο Λάδωνας, προσφέρονται για canoe-kayak και rafting.

Σε οδική απόσταση 30-60 λεπτών ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ της Αρχαίας Τίρυνθας, του Άργους (αρχαιολογικό μουσείο και αρχαίο θέατρο), των Μυκηνών και της Αρχαίας Κορίνθου στα ανατολικά και βορειοανατολικά, της Δημητσάνας (με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνηση που αξίζει κανείς να επισκφθεί), της Στεμνίτσας και της Αρχαίας Ολυμπίας στα δυτικά και τα Καλάβρυτα στα βόρεια, με τα δύο ιστορικά μοναστήρια, το χιονοδρομικό κέντρο, το Μνημείο της Εκτέλεσης και το Σπήλαιο Λιμνών.

Επενδυτική Πρόταση

Η επενδυτική πρόταση περιλαμβάνει την αποκατάσταση/ανακαίνιση του υπάρχοντος συγκροτήματος χωρίς ουσιαστικές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις ώστε να διατηρηθεί η αισθητική του. Σε αυτό το σενάριο, εξετάζεται εσωτερική αναδιαρρύθμιση των χώρων, πιθανόν με συνένωση ανά 2 δίκλινων σε 1 τρίκλινο για περισσότερες ανέσεις. Κάθε τέτοια κίνηση θα πρέπει να φέρει την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να αξιοποιηθεί ο όρος της ‘εκτός σχεδίου δόμησης’ που θα επέτρεπε την προσθήκη άλλων 2.681,49 τ.μ..

Ακολουθώντας αυτὲς τις δύο γραμμές, έχει συνταχθεί μελέτη η οποία προτείνει την ανακαίνιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων ως έχουν και την προσθήκη ενός ακόμη διώροφου κτιρίου σχήματος ‘Γ’ στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό με τα υπάρχοντα συνολικής δόμησης 820,00 τ.μ.. Αυτή η μελέτη έχει λάβει έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα του 1979, γεγονός που διευκολύνει την αδειοδότηση.

Η παρούσα πρόταση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών αλυσίδων, Έλληνες και ομογενείς επενδυτές με ενδιαφέρον για την ορεινή Αρκαδία, σε επενδυτικά fund με παρουσία και εμπειρία στον χώρο των τουριστικών αξιοποιήσεων, ή σε εταιρείες του τουριστικού χώρου ή συμβούλων που θα μπορούσαν να το αναπτύξουν και αξιοποιήσουν.

Ιδιοκτησία: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ
Φορέας Διαχείρισης: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ

No reviews for house

Σχετικά ακίνητα

 
Please past text to modal