Καραθώνας Ναυπλίου
Ελλάδα, Αργολίδα, Ναύπλιο, Καραθώνας.
Καραθώνας Ναυπλίου

Ακίνητο

Περιγραφή

Εμβαδόν

Eπιτρεπόμενη Δόμηση

(βάσει της επενδυτικής πρότασης)

Υφιστάμενες υπόδομές

Επενδυτική Πρόταση

Κοντά σε

Καραθώνας

Παραθαλάσσια Έκταση, κατάλληλη προς Τουριστική Αξιοποίηση

425.000τ.μ.

74.200 τ.μ.

Αλιευτικό Καταφύγιο

Τουρισμός, Παραθερισμός, Αθλητισμός, Αναψυχή

Πόλη του Ναυπλίου, Παλαμίδι, Μπούρτζι

Τοποθεσία

Ο Καραθώνας είναι ένα παραθαλάσσιο ακίνητο σε σχεδόν μηδενικό υψόμετρο σε προνομιούχο θέση: νοτιοανατολικά από τον εμβληματικό Βράχο του Παλαμηδίου μέχρι το Ακρωτήριο Χόνδρου. Η όλη περιοχή χαρακτηρίζεται από αυξημένη τουριστική κίνηση, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο λόγω του μνημείου και της θέας που προσφέρει όσο και της παραλίας.

Στον χάρτη διακρίνονται οι ισοχρονικές καμπύλες οδικής μετακίνησης της μισής ώρας, της μίας ώρας, των 90 λεπτών και των δύο ωρών με αφετηρία το ακίνητο.

Περιγραφή ακινήτου

Το συνολικό εμβαδόν του ακινήτου είναι 1.911.893 τ.μ. (περίπου 1912 στρέμματα).  Γενικά είναι επίπεδο καθότι παραθαλάσσιο έχει όμως στα ανατολικά και κάποιους λόφους με σχετικά απότομη κλίση.  Το ακίνητο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αυτοφυή βλάστηση με τα υψηλά δένδρα (φυτεία) να είναι σχετικά συγκεντρωμένα στο κέντρο του. Το ακίνητο περιλαμβάνει λιμενική εγκατάσταση όπου μπορούν να ελλιμενιστούν μικρά σκάφη για να μεταφέρουν επισκέπτες.

Διοικητική Υπαγωγή και Αρμόδιοι Φορείς

Ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου, του Δήμου Ναυπλιέων, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.  Αναφέρεται στη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και στα Γραφεία Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ναυπλιέων και στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Αργολίδας, υπαγόμενο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου με έδρα την Πάτρα.

Υποδομές

Από πλευράς μεταφορών, ο Καραθώνας εξυπηρετείται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, λόγω του ότι βρίσκεται 5 χλμ από το κέντρο του Ναυπλίου, αστικό κέντρο, διοικητική πρωτεύουσα της Αργολίδας και τουριστικό επίκεντρο.

Τέσσερις βασικοί οδικοί άξονες, η οδός Τίρυνθας –Μυκηνών, η Άργους - Ναυπλίου που ενώνει τις δύο πόλεις, η Ναυπλίου – Επιδαύρου και η παλαιά εθνική οδός Ναυπλίου – Τριπόλεως, τροφοδοτούν την πόλη και τον Καραθώνα οδικά. Ο ασφαλτοστρωμένος επαρχιακὸς δρόμος διπλής κατεύθυνσης στα ανατολικά όρια του ακινήτου, που αποτελεί συνέχεια της Πρωτεύουσας Επαρχιακής Οδού Ναύπλιο – Φρούριο Παλαμηδίου μπορεί να εξυπηρετεί την επένδυση.  Όλο το οδικό δίκτυο που συνδέει το ακίνητο με το Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές είναι σε πολύ ικανοποιητική κατάσταση.

Από την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ακίνητο απέχει 138 χιλιόμετρα και έχει οδική απόσταση μίας ώρας και πενήντα λεπτών. Από την Καλαμάτα και το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασ. Κοωνσταντακόπουλος» απέχει 151 χιλιόμετρα και η αντίστοιχη οδική απόσταση είναι μίας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης βρίσκεται σε απόσταση 63 χιλιομέτρων από τον Καραθώνα.

Το ακίνητο, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού μικρών σκαφών. Όσον αφορά ευρύτερα τις θαλάσσιες μεταφορές, το λιμάνι του Ναυπλίου εξυπηρετεί σκάφη με βύθισμα μέχρι και 6 μέτρα ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο λίγο μακρύτερα ευρισκόμενο λιμενικός σταθμός του Τολού με προβλήτα 300 μέτρων.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί μόνο μερικώς να εξυπηρετήσει το εν λόγω ακίνητο καθώς πλησιάζει, ερχόμενο από Αθήνα, μέχρι την Κόρινθο (στα βόρεια) και μετά απομακρύνεται προς το Κιάτο και αργότερα το Ξυλόκαστρο (στα δυτικά).  Υπάρχει λειτουργική (αλλά ανενεργή από το 2011) η γραμμή Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου, για την επανενεργοποίηση της οποίας ήδη λαμβάνουν χώρα συζητήσεις.

Τέλος, ο Δήμος Ναυπλιέων διαθέτει δωρεάν ποδήλατα στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και κατοίκους.  Πέντε διαδρομές, Μπανιέρες – Αρβανιτιά, Αρβανιτιά – Καραθώνα, Καραθώνα – Ακρωτήριο Χόνδρου, Καραθώνα – Σπήλαιο Καραθώνας και Καραθώνας – Τολό, μπορούν να εξυπηρετήσουν το ακίνητο, τόσο για ποδηλάτες όσο και για πεζοπόρους.

Λόγω της γειτνίασης με το Ναύπλιο, υπάρχουν δίκτυα ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας και αποχέτευσης που καλύπτουν επαρκώς την περιοχή του ακινήτου.

Κλίμα

Το κλίμα είναι μεσογειακό θερμό με στοιχεία ξηρού κατά τους θερινούς μήνες και αισθητή αύξηση των βροχοπτώσεων το χειμώνα.  Η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνεται από 25οC έως 28οC το καλοκαίρι με 10-12 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα και από 8,1C έως 11,5C κατά τη χειμερινή περίοδο με 4-6 ώρες μέσης ηλιοφάνειας ανά ημέρα.

Μνημεία και Άλλοι Χώροι για Επίσκεψη

Το ακίνητο βρίσκεται εντός ενός πολιτιστικού κόμβου. Στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου υπάρχουν 170 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι. Σε οδική απόσταση τριάντα λεπτών μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Παλαμήδι, την Αρχαία Ασσίνη και την Τίρυνθα, η οποία αποτελεί και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σε οδική απόσταση εξήντα λεπτών βρίσκονται το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Ιερό του Ασκληπίειου, επίσης αναγνωρισμένα από την UNESCO, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, το αρχαίο θέατρο του Άργους και το κάστρο της Λάρισσας καθώς και ο προϊστορικός οικισμός της Κάντιας Ιρίων.

Στην ευρύτερη περιφέρεια συμπεριλαμβάνονται η Αρχαία Κόρινθος με τη Δίολκο, ο αρχαιολογικός χώρος Σικυών, η περιοχή Κεσίμια, το μυκηναϊκό νεκροταφείο Αηδονίων, η Ράχη Μπόσκα και η περιοχή Στίμαγκας που εμπεριέχουν μνημεία περιφερειακής εμβέλειας και, λίγο μακρύτερα, η περιοχή του Ηραίου, η αρχαία Θούρια, ο αρχαιολογικός χώρος Ακοβίτικα, το Ιερό της Κοινότητας Αφισίου, το Ιερό του Αμύκλαιου, το Καστράκι, ο λόφος Κουφόβουνο και ο λόφος Σπηλιές με τους μυκηναϊκούς θαλαμωτούς τάφους.

Επενδυτική Πρόταση

Η κύρια επενδυτική πρόταση αφορά σε πεντάστερο ξενοδοχείο  που θα συνοδεύεται από ήπια ανάπτυξη τμήματος του περιβάλλοντος  χώρου.

Η ξενοδοχειακή δόμηση μπορεί να καλύψει μέχρι 72,000 τ.μ. ενώ σε περίπτωση resort 52,000 τ.μ.  Τμήμα της πρότασης αποτελούν αθλητικές εγκαταστάσεις και καταστήματα που θα επαυξήσουν τον όγκο των επισκεπτών.

Ως κεντρική ιδέα προβλέπεται κλασσικού τύπου τουρισμός ήλιου-θάλασσας, εμπλουτισμένος με εναλλακτικό θεματικό τουρισμό, τουρισμό πόλης, περιηγητικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό.  Εναλλακτικά, προσφέρεται η δυνατότητα διαμόρφωσης ενός επενδυτικού «πακέτου» σε συνδυασμό με άλλα ακίνητα εντός και περί της αστικής περιοχής του Ναυπλίου για τουριστική επένδυση και ανάπτυξη που θα διασφαλίσει όρους ισχυρής εγκατάστασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιδιοκτησία: Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ
Φορέας Διαχείρισης: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ


Reviews
admin

Really wonderful stay

4.5
The house had plenty of space for our family, a fully equipped kitchen, a charming pool and of course a magnificent view. I would recommend this house to any family that is searching for a nice home.
2014-12-15 15:59:18

Σχετικά ακίνητα

 
Please past text to modal