Η Πελοπόννησος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού.

Η Πελοπόννησος είναι ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος με σημαντικές δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ η Ελλάδα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως χώρα που μπορεί να προσφέρει ελκυστικές διακοπές πολυτελείας. Είναι Ιδανικός τουριστικός προορισμός σε όλη τη διάρκεια του έτους όπως έχει ψηφιστεί από το Lonely Planet, και διαθέτει ξενοδοχεία που έχουν ψηφιστεί στα καλύτερα της Ευρώπης (Westin Costa Navarino, Amanzoe). Tο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν εμπλουτίζεται συνεχώς, και δημιουργούνται και νέες υποδομές για να υποστηρίξουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και δυναμική που παρουσιάζει και διαφοροποιείται ώστε να καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα θεματικών μορφών τουρισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας («Λακωνία»), η οποία έχει ως έδρα της τη Σπάρτη, βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος (Μυρτώο Πέλαγος), τον Μεσσηνιακό κόλπο και το Λακωνικό κόλπο. Πρόκειται για τον νοτιότερο νομό της Πελοποννήσου, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας και συνορεύει στα δυτικά με τη Μεσσηνία, και στα βόρεια με την Αρκαδία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας («Μεσσηνία») βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος στα δυτικά κι από τον Μεσσηνιακό Κόλπο στα νότια. Συνορεύει στα βόρεια με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (η οποία όμως δεν ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), και στα ανατολικά με τις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Αρκαδίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας («Κορινθία») βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο στα βόρεια κι από τον Σαρωνικό στα ανατολικά. Συνορεύει με την Περιφέρεια Αττικής στον βορρά, στα δυτικά με την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (η οποία όμως ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και στα νότια με τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Αργολίδας.

Η Κορινθία είναι η περιοχή της Πελοποννήσου που βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση από την Αθήνα, όπως και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εξελίχθηκε έτσι σε τουριστικό προορισμό νωρίς σε σχέση με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, με παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Λουτράκι να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ήδη από τη δεκαετία του ‘60.

Σελίδα 1 από 2